Achtergronden BKR registratie

Bij vrijwel alle leningen die u afsluit (zelfs met de meeste mobiele abonnementen!) wordt u opgenomen in de registratie van het Bureau Krediet Registratie te Tiel.
Men wil voorkomen dat er teveel geleend wordt.

Het nadeel hiervan is dat registratie bij de BKR het afsluiten van een grote lening of zelfs van een hypotheek in de weg kan staan.

Hypotheek en BKR

Wanneer er al een BKR-registratie is, wordt er gekeken naar uw BKR-score. Dit is mede bepaald of u uw leningen en kredieten op tijd betaalt of niet. Bij een negatieve BKR-score wordt het moeilijker om (grotere) bedragen te lenen, dat geldt ook voor het afsluiten van een hypotheek of het oversluiten ervan.

Bij een positieve BKR-score wordt er gekeken naar het vaste inkomen, het liefst uit een vaste betrekking. Daarnaast wordt er bij offertes gevraagd naar de hoogte van de aankoop van het huis, van het hypotheekbedrag dat u wilt aanvragen en het eigen geld dat u heeft.

Al deze elementen spelen een belangrijke rol in de afweging of er een hypotheek met BKR afgesloten kan worden. Hoe meer eigen geld, hoe lager het hypotheekbedrag, hoe beter de BKR-score, hoe hoger het inkomen, hoe meer kans er is op een hypotheek met BKR-registratie.

Hoe meer zekerheden er zijn, hoe meer kans dat er is, dat u een hypotheek, ook met BKR kunt krijgen.